Varsahuutokaupan lämminveriset ilmoitettu Breeders Courseen

heinäkuu 7  |  Ajankohtaista  |   starinita

Varsahuutokauppa ja kansainvälinen Breeders Course –ikäluokkakilpailu ovat sopineet yhteistyöstä. Kaikki Ypäjällä 12.9. huutokaupassa myynnissä olevat lämminverivarsat ovat ilmoitettu ja niiden 1. erä on maksettu Eurooppalaiseen Breeders Course -ikäluokkakilpailuun.

Varsahuutokauppaan ilmoitettiin myyntiin tänä vuonna yhteensä 100 varsaa, joista seitsemän on suomenhevosia. Huutokaupassa myytävät varsat ovat 1-vuotiaita. Kaikki lämminverivarsat ovat ilmoitettu mukaan uuteen Eurooppalaiseen Breeders Course-ikäluokkakilpailuun. Ilmoittamisen lisäksi varsojen ensimmäinen maksuerä kilpailuun on maksettu. Varsahuutokauppa järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 12. syyskuuta ja huutokaupasta ostetaan mm. Raviliiga 2014 -joukkueiden lämminverivarsat. Hevoshuutokauppaa on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja tapahtumaan yleisöllä vapaa pääsy.

– Breeders Course on meille erittäin mieluinen yhteistyökumppani. Yhteistyö auttaa toivottavasti osaltaan edelleen vahvistamaan suomalaista hevoshuutokauppakulttuuria. Tänä vuonna varsoja on myynnissä ennätysmäärä, iloitsee huutokauppayhtiö Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa.

Breeders Course

Breeders Course on vuonna 2014 ensimmäisen kerran kilpailtu eurooppalainen ikäluokkakilpailu 2- ja 3-vuotiaille lämminverisille. Kilpailtava matka on 1600-1699 metriä autolähetyksellä. Kilpailussa ajetaan ensin karsinnat, joista kymmenen parasta pääsee finaaliin. Ensimmäisellä 50 euron maksuerällä hevonen on mukana sekä 2-vuotiskilpailussa 2015 että 3-vuotiskilpailussa 2016. Vuonna 2015 2-vuotiaiden finaalin takuupalkintopotti 250 000 euroa.

Valtakunnallinen varsanäyttely 2014 samassa paikassa, samana viikonloppuna

Varsahuutokauppa viikonlopun aikana Ypäjän Hevosopistolla järjestetään myös Valtakunnallinen varsanäyttely. Lauantaina esillä ovat 1-vuotiaat suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset. Sunnuntaina valtakunnan upeimman tittelistä kisaavat 2-vuotiaat suomenhevoset. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Hämeen hevosjalostusliitto ja Varsinais-Suomen hevosjalostusliitto.

Lisätietoja
www.hevoshuutokaupat.fi
www.breederscourse.com

Kommentointi on suljettu.